Jordbær-tiramisu



Ingredienser til 3 voksne:
ca. 100 g makroner (skal mindst fylde bunden af fadet)
300g optøede frosne jordbær (hindbær kan også bruges)

Creme
2 past. æggeblommer
2 past. æggehvider
1/2 dl sukker (50g)
1 tsk vanillesukker
125g mascarpone

Chokoladespåner til pynt

Læg makronerne i et ovnfast fad, det skal ikke være så stort, hvis du laver 1 x portionen, ca. 15 x 18cm. Hvis du bruger et for stort fad, vil bær og makroner svømme op til overfladen, det smager lige så godt, men det ser bedre ud, hvis cremen dækker et mindre område og fyldet bliver i bunden.

Læg de optøede bær over makronerne. Og lad det stå og trække, gerne i en times tid eller mere.

Sådan laver du cremen
Pisk æggehviderne i en skål. Når de er næsten stive, tilsætter du en skefuld sukker og pisker dem helt stive.

Pisk blommerne, resten af sukkeret og vanillesukkeret i en anden skål, til det er luftigt. Kom mascarponen i og pisk, til der ikke længere er klumper i. Vend forsigtigt æggehviderne i.

Fordel cremen over bærrene.

Dæk desserten til og stil den i køleskabet i mindst 4 timer, gerne til næste dag. 



Tips
Du kan bruge hindbær i stedet for
Og/eller lady fingers i stedet for makroner

Kommentarer