Spaghetti Bolognese



OBS - tilberedningstid: 45 min. til forberedelse + 5 timer, hvor det simrer - men det er det hele værd ;o)

Ingredienser til 4 prs. (lav gerne en dobbelt, kan fryses)
500g magert hakket oksekød
100g røget svinemørbrad i små tern
1 løg, hakket
3 fed knust hvidløg
3 revne gulerødder
1 stor dåse konc. tomatpuré
3 dl rødvin (helst halvtør) + evt. lidt ekstra, så den ikke koger tør
Frisk eller tørret oregano
2 laubærblade
Salt og peber
2 dl skummetmælk

Sauter løg og hvidløg, tilføj mørbraden og de revne gulerødder. Når det er varmet godt igennem, kommes oksekødet i. Når kødet er blevet brunt, kommes krydderier i og den koncentrerede tomatpuré. Rødvinen tilsættes og bolognesen snurrer i 4-5 timer (hvis den f.eks. kun simrer i en time, kan rødvinen stadig smages - efter 4-5 timer er der kun essensen af rødvinen tilbage). Sørg for at retten ikke koger tør, tilføj evt. lidt vand eller rødvin undervejs.

15 min. før saucen er færdig, tilsættes mælken.

Serveres med frisk pasta og revet parmesan.

KCAL
1/4 af portionen svarer til ca. 380 kcal (+ 200g kogt pasta = 274 kcal)

Kommentarer