Vores bedste chokoladekage


Ingredienser til en bradepande med låg (ca. 18 stykker)
200g god mørk chokolade
340g margarine
500g brun farin
3 store æg
300g hvedemel
3 spsk kakaopulver
1,5 tsk vanillesukker
1,5 tsk natron
3 dl kogende vand

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader.

Hak chokoladen og kom den i en lille skål. Varm vand op i en kasserolle og stil skålen ned i vandet, så chokoladen smelter. Der må ikke komme vand i chokoladen.

Margarinen rives på den grove side af rivejernet, den brune farin tilsættes og æggene et ad gangen - det hele piskes godt sammen med en elpisker.

Bland den smeltede chokolade i smør- og sukkermassen og pisk videre til det er jævnt og uden klumper. Hæld 1,5 dl kogende vand i og pisk igen. (Pas på - det kan sprøjte og det er varmt). 

Bland mel med natron, vanillesukker og kakaopulver og sigt halvdelen i dejen. Pisk igen. Hæld resten af det kogende vand i og tilsæt resten af melblandingen. Piskes godt sammen.

Hældes i en smurt bradepande, eller brug bagepapir. 

Bages på den midterste rille i ovnen i 35-40 minutter.

Drys evt med flourmelis


Kan fryses, hvis der er rester...

Kommentarer

  1. Normalt har jeg selv taget billedet - denne gang skulle min søster bruge opskriften, så jeg valgte at tage billedet fra bogen...

    Problemet er, at vi altid er hurtige til at få spist kagen - så jeg når ikke at tage billedet....

    SvarSlet

Send en kommentar