Rugboller med mørk chokolade



36 stk
15 g gær, frisk
8 dl vand
2 dl kærnemælk
1 spsk salt
2 spsk honning
200 g 5-kornsblanding
100 g fuldkornsspeltmel
300 g fuldkornshvedemel
300 g speltmel, sigtet
400 g hvedemel
150 g mørk chokolade
Rapsolie til pensling af formene.
Start aftenen før.
Gæren udrøres i lidt af vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen. Den skal være temmelig klæg. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet natten over. (Denne portion passer til den store hvide Tupperware skål)
Tænd ovnen på 200 grader.
Smør en muffinform med olie og kom en lille klat dej i hver form. Tilsæt et stykke chokolade og put lidt mere dej henover, så chokoladen er skjult.
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 25 minutter.

Tag bollerne ud af formen og lad dem afkøle på en rist. Bollerne er fryseegnet.


KCAL

Hver bolle koster ca. 149 KCAL

Kommentarer