ca. 4 L
Der findes utallige opskrifter på hyldeblomstsaft på internettet. Denne fandt jeg i år. Hvis du vil læse flere tips og idéer til, hvad du kan bruge den konc saft til, så besøg den originale opskrift her. Jeg har valgt at kopiere den, så jeg kan finde den igen til næste år og næste år igen. Men mange tak til Susanne Vedel, som har sørget for, at vi andre også kan bruge opskriften.
50 store, nyudsprungne hyldeblomster / 1 citron, usprøjtet / 2 lime, usprøjtede (købt i Bilka) / 1 (blod-)grapefrugt / 2 appelsiner, usprøjtede / 80 g vinsyre/citronsyre / 3 kg lyst rørsukker / 3 l vand / Atamon flydende konserveringsmiddel
Fremgangsmåde:
Pluk
50 store, nyudsprungne hyldeblomster (20-25 cm Ø) og ca. 10
uudsprungne – de skal være friske og tætte, og hyld plukkes i
juni.
Blomsterne
må ikke være våde af regn.Blomsterne skal ikke skylles, de
beholder bedre smagen uden, og pollen skal med. Klip de grove stilke
fra, og læg blomsterne i en stor krukke eller gryde, der kan tåle
kogende vand.
Vask
citronen, lime, grapefrugt og appelsiner godt, og skær evt. pletter
på skallen væk, og skær dem i grove skiver. De skal ikke skrælles.
Opløs
vinsyren/citronsyren i lidt varmt vand, og kom opløsningen samt
sukker i krukken.Kog vandet op, og hæld det over krukkens indhold.
Rør sukkeret godt ud.Læg blomster og frugtstykker i krukken, og rør
godt.
Læg
et klæde over og lad det stå køligt i 5 døgn.Rør 2 gange dagligt
i blandingen, sørg for at røre helt i bund.Skyl de rengjorte,
skoldede flasker i Atamon. Si saften gennem et klæde, hæld den på
flaskerne, tilsæt Atamon efter anvisningen på flasken, og bind
straks til.
Mest
til mig selv - hyldeblomster plukkes i juni, men også juli, hvis det
har været et køligt forår.
Kommentarer
Send en kommentar