Jeg tror faktisk, at jeg har fundet OPSKRIFTEN! - jeg bagte dem i går, og de blev ligesom jeg husker dem fra vores tur til USA for mange år siden - det er lige før de smelter på tungen. Så den er helt klar værd at gemme.
Ca. 35 stk.
Ingredienser
240 sukker
280g farin
280 g smør
2 æg
480g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk salt
1 tsk vanille ekstrakt
250g mørk chokolade, evt chips eller grofthakket
Fremgangsmåde
- Pisk ved lav hastighed sukker, farin, smør sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt æg og pisk igen
- Bland mel, bagepulver, natron og salt i en anden skål
- Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der piskes
- Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt sammen
- Kom dejen på køl i min. 1 time - gerne til dagen efter
- Del dejen i 20g stykker og rul dem til kugler, der skal være 8 stk på hver bageplade
- Tænd ovnen på 175 grader og bag dem midt i ovnen i ca. 16 minutter
- Lad dem køle lidt af på bagepladen, når de køler af, bliver de sprøde. Efter 5-10 minutter sættes de over på en rist.
- Opbevares i en lufttæt boks
Tak til Loui, som har delt opskriften med os alle - se den originale opskrift her
du lokker Kirsten...mums de ser gode ud :)
SvarSlet