(billede kommer senere, opskriften er blevet efterlyst ;o)
10 stk
Ingredienser
3 dl mælk
25g gær
1 æg
1 tsk sukker
1 dl sesamfrø
2 tsk salt
200g fuldkornsrugmel eller andet groft mel
300g hvedemel
Sådan gør du
Mælken lunes i en kasserolle og hældes over i en skål. Gæren udrøres i mælken, hvorefter æg, sukker og sesamfrø røres i. Dernæst tilføjes salt og fuldkornsrugmelet. Og der røres grundigt.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til dejen har en god konsistens. Lad dejen hæve i 30 minutter.
Dejen æltes endnu en gang og deles i 8-10 stk afhængig af, hvilken størrelse du vil have
Bollerne efterhæver 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader. Tryk bollerne flade. Bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Bollerne er også gode til madpakken og er fryseegnede.
Pr stk (ca. 100g bagt) 248 KCAL
Opskriften er fundet i bogen "Med Frederik og Frederikke i det fedtfattige køkken : en kogebog for børn og deres voksne" af Brian og Louise Gert.
10 stk
Ingredienser
3 dl mælk
25g gær
1 æg
1 tsk sukker
1 dl sesamfrø
2 tsk salt
200g fuldkornsrugmel eller andet groft mel
300g hvedemel
Sådan gør du
Mælken lunes i en kasserolle og hældes over i en skål. Gæren udrøres i mælken, hvorefter æg, sukker og sesamfrø røres i. Dernæst tilføjes salt og fuldkornsrugmelet. Og der røres grundigt.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til dejen har en god konsistens. Lad dejen hæve i 30 minutter.
Dejen æltes endnu en gang og deles i 8-10 stk afhængig af, hvilken størrelse du vil have
Bollerne efterhæver 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader. Tryk bollerne flade. Bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Bollerne er også gode til madpakken og er fryseegnede.
Pr stk (ca. 100g bagt) 248 KCAL
Opskriften er fundet i bogen "Med Frederik og Frederikke i det fedtfattige køkken : en kogebog for børn og deres voksne" af Brian og Louise Gert.
Kommentarer
Send en kommentar