Dessert til ca. 6 prs.
Risengrød - laves dagen før
(Dobbelt portion nok til klatkager og to små portioner risengrød + risalamanden)
3 dl vand
180g grødris
1 L sødmælk
Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 minutter. Læg låg på og kog i ca. 45 minutter, rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til næste dag.
100g smuttede mandler
Korn fra 2 vanillestænger
4 spsk sukker
1/4 L piskefløde
Tag en mandel fra, og hak resten. Rør risengrød, vaniliekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til let skum og vend det forsigtigt i grøden. Stil risalamanden i køleskabet i mindst 2 timer.
Inden serveringen, husk at putte den hele mandel i. Serveres med opvarmet kirsebærsovs.
Risengrød - laves dagen før
(Dobbelt portion nok til klatkager og to små portioner risengrød + risalamanden)
3 dl vand
180g grødris
1 L sødmælk
Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 minutter. Læg låg på og kog i ca. 45 minutter, rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til næste dag.
100g smuttede mandler
Korn fra 2 vanillestænger
4 spsk sukker
1/4 L piskefløde
Tag en mandel fra, og hak resten. Rør risengrød, vaniliekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til let skum og vend det forsigtigt i grøden. Stil risalamanden i køleskabet i mindst 2 timer.
Inden serveringen, husk at putte den hele mandel i. Serveres med opvarmet kirsebærsovs.
Kommentarer
Send en kommentar