Panserbasser

- en gammel familieopskrift, ca. 90 stk.

Opskriften kan drille, sørg derfor for at have rigtig god tid (2,5 t)




500 g hvedemel
360 g margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
50 g sukker
120 g mandler, gerne -splitter, ellers grofthakkede smuttede mandler
2 x 1 æggehvide, evt. past.
250 g flormelis 
Sådan gør du
Riv margarinen på den grove side af et rivejern. Bland mel og sukker og ælt det sammen med margarinen. Lad dejen hvile i køleskabet i 1/2-1 time.
Æggehviderne piskes til de er meget stive. Flormelisen sigtes i og det hele vendes sammen.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Dejen rulles tyndt ud og skæres i tern. Glasuren lægges på i et tyndt lag og mandlerne drysses over. Brug en tynd metalpalette, når de skal flyttes over på bagepladen. Brug evt. lidt mel til kagerullen, så den ikke hænger fast i dejen.
Bages øverst i ovnen i ca. 9,5 minut. Afkøler på en bagerist.

ca. 70 KCAL pr stk

Kommentarer