Brunkager


ca. 100 stk

Start gerne flere dage før, at du vil bage dem. 

Ingredienser
1 dl sukker
1 dl mørk sirup
150g smør
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk nelliker
lidt revet muskatnød
50g mandler
325 g hvedemel
1,5 tsk natron

Sådan gør du
Kog sukker og sirup og lad det køle lidt. Rør smørret i og lad blandingen blive kold. Tilsæt krydderierne, de smuttede, finthakkede mandler samt melet blandet med natron og ælt dejen sammen.

Form dejen til runde stænger ca. 3-4 cm i diameter. Sæt stængerne i køleskabet nogle timer eller dage. De kan holde sig 14 dage i køleskabet. Vil du gerne være i endnu bedre tid, kan de også fryses.

Skær stængerne i tynde skiver og bag dem på en bageplade med bagepapir ved 200 grader i ca. 5-7 minutter, pas på at de ikke får for meget. Lad dem køle lidt af på pladen, inden de sættes over på en rist.


Kilde: Krudtugler & kanelsnegle af Sif Orellana

Kommentarer

  1. Super gode. ...de er allerede skrevet i kalenderen til næste jul. Tak for den dejlige opskrift 😄😄😄😄

    SvarSlet

Send en kommentar