Mousakka - fattig på kulhydrater


1 stk aubergine
40 g smør, usaltet
3 stk æggeblomme, pasteuriseret, danæg
3 dl vand
4 spsk milda 4% til madlavning
50 g parmesan, revet
2 spsk olivenolie
1 alm løg
1 stk hel peberfrugt, grøn
500 g oksekød, hakket, 3-6%
2 fed hvidløg
2,5 dl purerede tomater
0,3 tsk muskatnød
3 tsk oregano, tørret
Salt, peber
Skræl auberginen og skær den i skiver. Anret skiverne på en stor tallerken. Sæt tallerknen ned i vasken og læg en anden tallerken henover, så skiverne bliver presset på plads. Lad de stå her i 30 minutter, inden skiverne tørres af i mellem to stykker køkkenrulle.
Tænd ovnen på 180 grader.
Flødesauce:
Lav et vandbad på lavt blus. Kom smør i en skål og lad det smelte. Tilsæt æggeblommerne en af gangen og pisk konstant med en elpisker. Tilsæt fløde, parmesan og 4 spsk vand. Pisk, indtil det tykner. Stil saucen til side.
Kødsovs:
Opvarm olien i en pande. Sauter hakket løg og hakket grøn peberfrugt til det er gyldent. Tilsæt hvidløg og kød og brun kødet. Tilsæt tomater, resten af vandet og krydderierne og lad det simre i 15 minutter.
Kom halvdelen af aubergineskiverne i et smurt ovnfast fad. Læg halvdelen af kødblandingen på, derefter resten af auberginen og slut af med resten af kødsaucen. Til sidst kommes flødesaucen på.
Bages i ovnen i ca. 30 minutter.
Kan også laves med lammekød eller halvt af hver.

293 kcal pr. person, hvis man er lidt sulten - ellers kan man jo spise dobbelt ;o)

Kommentarer