Jordbærsaft med hyldeblomst

















Ca. 3 L / stilles koldt i 3-4 døgn
Ingredienser
1 kg jordbær
20 hyldeblomstklaser
2 økologiske citroner i skiver
30 g citronsyre
2 liter vand
2 kg sukker
Sådan gør du
Skyl blomsterklaserne og bærrene godt. Mos bærrene. Kom de mosede bær, blomsterne, citronskiverne og citronsyren i en skål. Kog vand og sukker op og rør atamon i. Hæld den varme lage over blandingen i skålen. Dæk skålen til, og stil den koldt i 3-4 døgn. Si saften. Hæld saften i flasker skyllet med atamon. Opbevares koldt. Saften kan holde sig mindst 1 uge på køl.

Saften kan fryses
Jeg bruger plastikflasker til resten af saften, som også først skylles i atamon, hvorefter de fyldes op med 4/5 dele. Der skal være plads til at saften kan udvide sig i fryseren.


Opskriften er fundet hos dansukker.dk – hvor du kan finde mange andre opskrifter med hyldeblomst. Denne er vores favorit :o)

Kommentarer