mandag den 28. november 2016

Peberkager





















4 plader (hvor mange kommer an på, hvilken form du bruger ;o)

Ingredienser
125g smør
200g sirup
150g brun farin
500g hvedemel
1 tsk peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
3 tsk stødt kanel
2 tsk natron
1 æg

Sådan gør du
Smelt smør, sirup og farin over svag varme og rør dernæst krydderier og natron i. Lad det afkøle.

Rør herefter ægget og melet i og ælt dejen godt sammen. Stil nu dejen på køl mindst et par timer, meget gerne natten over eller endnu længere.

Tag dejen ud af køleskabet (omkring 1,5 time før, hvis den har stået der længe). Dejen skal være til at arbejde med.

Rul dejen tyndt ud, ca. 3 mm i tykkelse, og stik dejen ud med forme og figurer. Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn). Bages på midterste rille i ca. 5 minutter. De er færdige, når de er hævet op og har fået en fin brun farve.

De er bløde, når de kommer ud af ovnen, men bliver sprøde, når de er helt kolde. Sæt dem hurtigt over på en bagerist til afkøling.

Pynt evt med glasur, de smager dog også godt uden.


Jeg fandt denne opskrift på nettet, da min "gamle" kollega fra Sorø spurgte, om jeg ville lave en bagedag med hendes to piger. I år var det 3. gang og vi har en aftale om næste år igen. Jeg fik desværre ikke skrevet ned, hvem der offentliggjorde den oprindelige opskrift, men tak for det. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar